Cloud computing betekent dat u als gebruiker werkt met de functionaliteit die is opgebouwd uit IT-diensten, die overal in de 'Cloud' kunnen draaien. Dat wil zeggen; overal ter wereld.
Eindgebruikers merken niets van de geografische locatie van zo’n Cloud service er wordt namelijk gewerkt via internet.

De 'Cloud' in Cloud Computing staat voor een netwerk dat een wolk van computers vormt met alle computers die aangesloten zijn in dat netwerk. De hardware met de daarop geïnstalleerde software staat in een datacenter en is bereikbaar via internet. Uw medewerkers hebben daardoor een online werkplek, die ze overal en altijd kunnen bereiken als ze een internetverbinding beschikken.

IT wordt ook steeds complexer en bedrijf-kritischer. Zo neemt elk jaar de hoeveelheid data waarvoor opslag en back-up moet worden gerealiseerd, met gemiddeld 54% toe.
Tevens groeit de behoefte aan goede informatie uit de geautomatiseerde systemen omdat er sneller op ontwikkelingen in markten moet kunnen worden ingesprongen.
Daarnaast moet ook nog eens worden voldaan aan steeds ingewikkeldere wet- en regelgeving.

Voordelen Cloud Computing:

 • Betaal naar gebruik.
  U betaalt wat u afneemt. U hoeft dus geen investeringen meer te doen in servers of licenties af te nemen. U rekent af per gebruiker per maand
  In een Cloud omgeving kan op ieder bestaand account een gebruiker worden toegevoegd.
  Vaak is dat een kwestie van enkele minuten.
 • Schaalbaarheid.
  De ICT-capaciteit kan worden afgestemd op de actuele behoeften van de organisatie.
 • Kosten besparen.
  U kunt kosten besparen omdat u niet meer zelf hoeft te investeren in serverruimte, servers, softwarelicenties en beheer.
 • Betrouwbaarheid.
  Al uw data en software staan in meerdere beveiligde datacenters.
  De Cloud dienst draait ook op meerdere servers waardoor u altijd toegang heeft tot uw IT omgeving en dus door kunt werken bij een calamiteit.
Bent u benieuwd wat Cloud Computing voor uw onderneming kan betekenen?
Neem dan contact met ons op en laat u vrijblijvend informeren!